2010. jan 03.

Keleti édesség

írta: True725
Keleti édesség

  •  
  • Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 250 g Rama (1 kocka)
  • 2 csomag vanílíás puding
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag mazsola
  • én teszek bele, pár darab feldarabolt fügét is
  • 1 csomag ostyalap ( 90 g) 

 

 

Elkészítési idő: kb. 50 perc     -sütést nem igényel-


1: Egy kb. 3 literes lábasba 2 egész tojást ütünk, elkeverjük 25 dkg cukorral, majd kis lángra tesszük, hozzáadjuk a Ramat és folyamatos keverjük, amíg elolvad a vaj.

2: Ha ez kész, beletesszük a 2 csomag vanílía pudingot, 2 ek. kakaót, 1 cs. mazsolát ,( fügét)  és keverés mellett még főzzük amíg jól össze nem áll a massza.

3: Levesszük a tűzről, beletördeljük az ostyalapokat,  jól elkeverjük.

4: A félhenger/ őzgerinc tepsit folpackkal kibéleljük és jól belenyomkodjuk a masszát.  Legalább egy napig hűtőben tároljuk, hogy összeálljon és megkeményedjen a süti.

5: Tetszés szerint a süti tetejét beszórhajtuk kókusszal vagy kakaóporral.

Szólj hozzá

keleti édesség