Keleti édesség
- Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 250 g Rama (1 kocka)
- 2 csomag vanílíás puding
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csomag mazsola
- én teszek bele, pár darab feldarabolt fügét is
- 1 csomag ostyalap ( 90 g)
Elkészítési idő: kb. 50 perc -sütést nem igényel-
1: Egy kb. 3 literes lábasba 2 egész tojást ütünk, elkeverjük 25 dkg cukorral, majd kis lángra tesszük, hozzáadjuk a Ramat és folyamatos keverjük, amíg elolvad a vaj.
2: Ha ez kész, beletesszük a 2 csomag vanílía pudingot, 2 ek. kakaót, 1 cs. mazsolát ,( fügét) és keverés mellett még főzzük amíg jól össze nem áll a massza.
3: Levesszük a tűzről, beletördeljük az ostyalapokat, jól elkeverjük.
4: A félhenger/ őzgerinc tepsit folpackkal kibéleljük és jól belenyomkodjuk a masszát. Legalább egy napig hűtőben tároljuk, hogy összeálljon és megkeményedjen a süti.
5: Tetszés szerint a süti tetejét beszórhajtuk kókusszal vagy kakaóporral.